Kladdkaka:)

Malin tipsade mig för ett tag sedan om en hemsida som heter kladdkakan.se. Det är precis va det låter som en sida för alla oss som uppkattar de enlka men ändå goda och riktigt kladdiga kakorna:) Så nu har jag gjort en:D gjorde den med daim och noguat täcke. Som alltid när man ska baka nått så är det slut på nått så idag fick jag åka och handla 2 ggr och i all hast så läste jag inte receptet riktigt så det blev en klumpig katastof kaka. Men så tog jag nya tag och lyckades:D


    

Har ätit denna kaka ett par gånger hos elin och vet att den är fantastiskt god men också väldigt mastig så den räcker till många.

Ny Kamera!

Nu äntligen har jag köppt en digetalkamera. Men jag har haft svårt att välja. Jag har funderat på om man skulle köpa sig en systemkamera och även tittat ut en som jag skulle vilja ha(Nicon D90). Men eftersom den kostar ca 10000 med bra objektiv så vart jag lite osäker.

Men nu har jag hittat en kompakt kamera som jag också tycker om en (Lumix DMC-TZ4). Det är en kompakt kamera med 10X optisk zoom, vilket är väldigt bra för en kompakt. Den är dock lite större än vanliga kompakt kameror. Men jag är ganska van vid att släpa runt på en massa onödiga saker så då kan man väl lika gjärna släpa runt på nått nödvändigt.
Var ute och testade den igår i torsby och den tar jättefina bilder jämt och har ett helautomatiskt läge som kollar om det är porträtt eller landskap mm. Så det är nästan bara att zooma och ta bilder:D

              

Bilderna är från valberget i torsby. Åkte 2 mil där igår och tog lite bilder under första milen. som ni kanske ser är spåren av lite olika kvalite. De långa milbanorna är inte helt prepparerade medans de lite mindre banorna är fina rakt igenom.


Ja då var det då snart dax!

Ska på min första orienteringstävling. Och det är en skidorientering på natten. Vem sa att man skulle börja lätt;P
Jag ska alltså åka ca en mil med skateskidor och samtidigt orientera med pannlampa;P detta kommer nog att bli kul att se;P men men ska göra så gott det går.

nej nu måste jag ut och valla skidor:D

hadet bra allihopa

Jobbsökaren!

Idag har jag sökt 8 jobb:D är ganska stolt. får hoppas att det iaf är nån som nappar.

Nattskidåkning!

Nu i onsdags var vi ute med orienterarna på byamossarna och åkte skidor. det var riktigt roligt förutom att jag hade en pannlampa som inte funkade:S Så jag vart den som ramlade flest gånger:S men men det var riktigt roligt och det gick riktigt fort där med en del intervaller på myrarna:)

jag är den helsvarta till vänster:P

Oscar Hemmafixaren!

Känns snart som om jag spenderar mer tid i garaget än inne. För det är det jag gör nu för tiden jag hjälper till här hemma och fixar med lister och hyllor och lite allt möjligt som behövs ta itu med. Det är det och åka skidor sedan gör jag inte så myckte mer. Skulle väll kunna lägga till laga mat städa och tvätta där med. Så jag har ganska fullt upp. Men men på med arbetsbyxorna igen så ska jag städa iordning på oredan jag har åstakommit i källaren.

Skidor igen!

Fast denna gången gjorde vi det lite svårare för oss. Jag och elin åkte ut och åkte skidor strax efter 5 precis då solen gått ner och inte månen hade hunnit upp än. Det var lite svårare än vanligt när man knappt ser spåret men det gick bra och vi lyckades åka nästan en timme utan att hitta vilse i skogen. Så jag är riktigt nöjd över gårdagen. Han till och med ner på stan och boka klipptid hämta ut medecin och fråga min personliga bankman vart jag skulle växla pengar eftersom jag ska till thailand.

Time Well Spent

Ojojoj. här har jag inte uppdateret på länge och jag ska inte skylla på att jag har haft för mycket att göra. Även fast jag jobbar mycket här hemma och tränar så borde jag ändå ha tid för detta.

Det är så mycket som händer just nu i mitt liv. Jag har till exempel kommit igång riktigt med träningen och hoppas att jag ska kunna hålla det och förbättras under åtet. Jag har börjat åka skidor nu när snön äntligen är här och jag måste säga att det är inte mycket som slår att åka ut och åka skidor en dag när det är strålande sol och 5 minus ute. Det var precis vad jag gjorde i måndags. Åkte med pappa till jobbet i Torsby och tog bilden upp till valberget(vilket är torsbys egen skidanläggning och där den berömda skidtunneln finns). Men jag spenderade min tid utanför åkandes upp och ner för berget. Det var en så perfekt dag att jag alldrig ville sluta.

Sedan åkte vi hem och lagom till jag kom hem va det bara att kasta på sig nya träningskläder och ge sig ut med elin och orienterarna på det vanliga 2 timmars måndagspasset.

Idag har jag jobbat mycket med pappa. Han har stått för maten och jag har rivit en betongmur tvättat bilar och burit lekablock. Jag har även hunnit med en promenad med Malin idag. Det är skönt att ha nån mer som går hemma som man kan prata med på dagarna.
Så nu kväll när jag har jobbat hårt här hemma hela dan så känner jag mig faktiskt redigt sleten.

Så här såg det ut hos elin där jag va och åkte skidor hela helgen.

RSS 2.0